بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
جو وزارت خارجه ایران در زمان تجزیه بحرین
چندی پیش، هرمیداس باوند، دیپلمات در دوران وزارت امورخارجه پهلوی و استاد حقوق بینالملل و روابط بینالملل، روایتی تلخ از جو وزارت خارجه ایران در زمان تجزبه بحرین از ایران و واکنش مقامات وقت وزارت امورخارجه قبل و بعد از این رویداد سیاه را بیان کرد. این روایت تاریخی را میبینید و میشنوید.
زیگورات چغازنبیل که در اصل زیگورات دوراونتاش | Dūr Untaš | Āl Untaš dNapiriša است، در نزدیکی منطقه باستانی هفتتپه، در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۳۵ کیلومتری غرب شهر شوشتر واقع شده و یکی از میراث جهانی ایران است. این بنا نیایشگاهی باستانی است که حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد در تمدن ایلام ساخته شد. چغا به معنی تپه و زنبیل به معنی سبد در اطراف این اثر زیبا در سال ۱۸۹۰ توسط ژان دو مورگان شرکت نفتی به وجود آمد تا معادن نفت اطراف آن را کاوش کنند. پس از کشف معادن نفتی، طی فعالیتهای نفتی، آجر سنگ نوشته شدهای توسط براون، کارشناس نیوزلندی شرکت نفت ایران و انگلیس کشف و به گروه کاوشگری که در اطراف شوش مشغول جست و جو بودند، ارسال شد و پس از مدتی گروهی کاوشگر به محل کشف آجر آمدند. این معبد که در پهلوی توسط رومن گیرشمن خاکبرداری شد، ابعاد و آثار باستانی اطراف آن کشف شد. بلندی آغازین آن ۵۲ متر و ۵ طبقه بوده است. امروزه ارتفاع آن ۲۵ متر و تنها ۲ طبقه و نیم از آن مانده است. زیربنای چغازنبیل یک مربع ۱۰۵.۲۰ × ۱۰۵.۲۰ متر یعنی دو برابر یک زمین فوتبال است. جزئیات و ساختار این بنا را در این ویدیو هوایی میبینید.
هنوز ارتباطی توسط بیگانگان با بشر صورت نگرفته است و این سوال پیش میآید که آیا موجودات زنده دیگری در جهان گیتی وجود دارند و اگر جواب مثبت است، چرا هنوز با انسانها ارتباطی برقرار نکرده اند؟ اولین بار این سوال توسط انریکو فرمی فیزیکدان مشهور در سال ۱۹۵۰ میلادی مطرح شد که بیگانگان کجا هستند و چرا ارتباطی برقرار نکرده اند؟ دانشمندان برای این مساله، فرضیهها و توضیحات مختلفی دارند. با جدیدترین توضیح و مقالهای که در این رابطه منتشر شده است، در این ویدیو آشنا شوید.
جیپ با این تکنولوژی از دیوار راست بالا میرود
جیپ از مکانیزمی برخوردار است که میتواند از دیوار راست بالا برود و این قابلیتهای فوق العاده جیپ جزو مزیتهای رقابتیاش در بازار خودروست. در این ویدیو با مکانیزم فنی که جیپ استفاده کرده تا به این قابلیت دست یابد، آشنا میشوید. این فیلم را با زیرنویس فارسی در تابناک میبینید.